Binnenkort:
Becoming a social innovator

Ben je tussen de 14 en de 27 jaar? Gedreven? En wil je samen met andere jongeren een verschil maken in je omgeving? Meld je dan aan bij BASI!

BASI is binnenkort beschikbaar op deze website.

BASI is is een project van Canidream.

Bezoek Canidream

Word een partner

Geïnteresseerd om BASI-Inspiratiepartner te worden?

MDT

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Het is een initiatief van het ministerie van VWS en OCW om te investeren in de talentontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren tussen de 12 en 30 jaar door heel het land.

MDT streeft naar een landelijk dekkend netwerk van betrokken partners. Zo trachten we om jongeren mogelijkheden te geven om verschillende plekken en in verschilllende sectoren ervaring op te doen om hun horizon te verbreden.

CANIDREAM

CANIDREAM werkt met een veelvoud aan partners door heel het land, die verschillen sectoren representeren. Binnen het BASI project zijn meerdere partijen actief als zogenaamde inspiratiepartner.

 

Inspiratiepartners:

Bent u geïntereseerd in BASI en wilt u iets terug doen voor de maatschappij? Dan kunt u zich als inspiratiepartner aansluiten bij het BASI-traject. Het stelt u in de gelegenheid om uw sector onder de aandacht te brengen bij een interessante doelgroep.

U kunt leuke workshops en excursies verzorgen tijdens het programma en periodiek aansluiten bij een besloten netwerkoverleg met de BASI-partners uit uw gemeente.

Als partner

Komt u in aanraking met een diverse doelgroep die anders moeilijk bereikbaar is.

Kunt u jongeren enthousiasmeren voor uw sector.

Krijgt u toegang tot een breed netwerk van andere inspiratiepartners uit de regio.

Heeft u de kans om organisatorische MVO-doelstellingen te koppelen aan een MDT-project.

Krijgt u inzicht in de interesses en belevingswereld van de jongeren.

Wordt uw logo zichtbaar gemaakt op de BASI-website.

Wordt u uitgenodigd op het besloten BASI-Gala op een schitterende locatie. Hier zullen de Social Innovator Awards worden uitgereikt in aanwezigheid van alle 200 deelnemers, partners en andere genodigden.

Onze partners

Scholen en Onderwijsinstellingen

Bij BASI begrijpen we dat de werkdruk voor docenten op het middelbaar en voortgezet onderwijs erg hoog is. Met BASI hopen wij door middel van zinvolle samenwerking een deel van die druk weg te kunnen nemen, door BASI in de klas uit te voeren. Dit kan worden vormgegeven op verschillende manieren, in overleg met de onderwijsinstelling. Zo kan BASI bijvoorbeeld invulling geven aan het vak Burgerschap, of deel uitmaken van de Keuze-Werktijd uren.

Bedrijven

Voor bedrijven is BASI een uitgelezen kans om kennis te maken met de CEOs van de toekomst. Bij BASI verbreden de jongeren hun kennis over de maatschappij en verschillende sectoren, en leren ze hoe ze hun talenten kunnen inzetten. Een perfect moment dus voor bedrijven om te leren van de nieuwe generatie en tegelijkertijd jong talent te kunnen scouten voor belangrijke functies.

Gemeenten

Het welzijn van de jeugd, is het welzijn van de toekomst. De jongeren van nu zijn de beleidsmakers van morgen, en deze jongeren hebben duidelijke behoeftes, interesses en talenten. Gemeentes kunnen zich aansluiten bij BASI en daarmee een bijdrage leveren aan jeugdpreventie en de buurtparticipatie in bepaalde wijken verhogen. Gemeentes als Delft, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Groningen gingen u al voor. 

Sociaal-Culturele Instellingen

Kansenongelijkheid is iets wat jongeren echt raakt. Wij van BASI begrijpen de structurele problemen waar jongeren doorheen gaan en maken het onze missie om door middel van zelfontwikkeling, talentontwikkeling en social impact de kansenongelijkheid onder jongeren te verkleinen. BASI is in 10 gemeenten actief en heeft daarmee een groot netwerk met lokale partners door heel Nederland.

Geinteresseerd in BASI?

Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek om uw eventuele vragen te beantwoorden en/of de waarde van BASI in de context van uw specifieke organisatie verder toe te lichten. Neem daarvoor contact met ons op via bovenstaande knop

Vragen?

Twijfel niet en stuur ons een bericht. We staan voor u klaar!